Naslovna srbija Beograd Tokom vikenda sprečeno krijumčarenje 63.000 cigareta

Tokom vikenda sprečeno krijumčarenje 63.000 cigareta

MUP/ilustracija

BEOGRAD – Carinici su, u saradnji sa policijom, tokom proteklog vikenda, na nekoliko graničnih prelaza, uspeli da otkriju i spreče krijumčarenje ukupno 63.000 cigareta, saopštila je danas Uprava Carina.

Zaplena od 36.000 cigareta bila je u noći između subote i nedelje na prelazu Batrovci kada su zahvaljujući carinskom mobilnom skeneru u autobusu bujanovačkih registarskih oznaka pronađeni proizvodi sa akciznom markicom Kosova.

Autobusom koji se uputio ka EU upravljao je 38-godišnji državljanin Srbije albanske nacionalnosti, a pored njega u vozilu su se zatekla još tri vozača.

Skeniranje je ukazalo nepravilnosti u prednjem delu autobusa pa su službenici otkrili specijalno napravljen bunker u podu vozila u koji je bilo spakovano 179 boksova cigareta ”Winston blue”.

Na prelazu Gradina tokom vikenda osujećena su dva pokušaja krijumčarenja ukupno 14.800 cigareta.

U kombiju iz Bugarske ka Belgiji otkriven je putnik koji je u prtljag zapakovao 23 boksa Rotmansa, Marlboro Tač, King i Ome cigareta sa bugarskim akciznim markicama.

U drugom kombiju koji se uputio ka Holandiji iza suvozačevog sedišta otkrivene su dve kartonske kutije ispunjene boksovima krijumčarenih cigareta sa bugarskim akciznim markicama.

Među 10.200 otkrivenih cigareta najbrojnije su bile cigarete marke ”Davidoff”.

Na graničnom prelazu Preševo u nedelju je pronađeno 5.800 cigareta među ličnim stvarima putnika.

Najviše je bilo Westa sa markicama frišopa i Rodeo blu cigareta sa makedonskim akcizama.

U noći između nedelje i ponedeljka na graničnom prelazu Kelebija u autobusu na relaciji Šabac – Beč iza tapacirunga pomoću skenera otkriveno je 6.400 cigareta raznih robnih marki sa akciznim markicama Srbije.

indeksonline.rs

Exit mobile version