UŽICE – Na Dečjem odeljenju Opšte bolnice Užice trenutno je na lečenju sedmoro dece, polaznika jednog privatnog vrtića, koja imaju tegobe u vidu proliva, povraćanja, malaksalosti i povišene temperature, prenosi Blic.

Kako se navodi, četvoro njih primljeno je na lečenje u nedelju, a četvoro u ponedeljak, s tim što je jedno otpušteno na kućno lečenje.

Načelnica Dečjeg odeljenja dr Dara Božović izjavila je da će se uzrok crevne infekcije znati kada budu završene sve analize.

Sva deca su iz istog privatnog vrtića, uzrasta su od 13 meseci do tri godine, i primljena su sa težom kliničkom slikom, ali njihovo stanje je danas mnogo bolje i niko nije životno ugrožen.

I prošle nedelje smo imali povećan broj pacijenata sa crevnim problemima, među kojima ima i dece koja ne idu u taj vrtić i koja su starija. Deca se osećaju bolje, ali još nisu za otpust, rekla je Božović.

Svi mališani su testirani na korona virus i antigenski testovi su bili negativni, a rezultati PCR testa se čekaju.

Sanitarna i veterinarska inspekcija, kao i Zavod za javno zdravlje, juče su obišli privatni vrtić i izvršili nadzor, a neki rezultati te kontrole mogli bi biti poznati i danas.

indeksonline.rs/Tanjug