BEOGRAD – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je na poslednjoj sednici Kriznog štaba za boru protiv korone medicinski deo preneo da bi tokom ove nedelje moglo da se razgovara o otvaranju zatvorenih delova ugostiteljskih objekata, kada se vidi koliko je novozaraženih i kakav je stepen vakcinacije.

On je jutros, na televiziji Pink, podsetio da su otvorni tržni centri i da rade bašte na ; u okviru ugostiteljskih objekata, napominjući da nema razloga za proteste ugostitelja kako se pominjalo na nekim društvenim mrežama.

“Evo vidi se svetlo na kraju tunela, na kraju krajeva ugostitelji u Beogradu makar sada u baštama rade, radiće relativno brzo potpuno i u objektima. Ne rade ni u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Austriji, Nemačkoj. Molim ih za razumevanje jer situacija nije uobičajena, u epidemiji smo”, rekao je Vesić.

On je naveo i da je 92 kandidata za komunalne milicionere pri kraju obuke, dodajući da ova služba u Beogradu ima sada oko 320 pripadnika.

“U toku je još jedan konkurs za 50 pripadnika komunalne milicije i do kraja godine ćemo raspisati još jedan. Nadamo se da ćemo ih do kraja godine imati bar 600”, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, to znači da će komunalna milicija moći da bude rasporedjena u čitavom gradu, da će “prigradske opštine dobiti stanice komunalne milicije, ona naselja i delovi grada koji ih sada nemaju”.

“To znači da će biti više komunalnih milicionera na terenu pa će moći i brže da reaguju na prijave gradjana zbog onih koji bahato parkiraju, puštaju muziku ne vodeći računa o kućnom redu, prave divlje deponije”, rekao je Vesić.

indeksonline.rs/Beta