NOVI PAZAR/BEOGRAD – Narodni poslanici u Supštini Srbije danas biraju člana Regularormog tela za elektronske medije. Narodni poslanik SDP-a Dr Muamer Bačevac je pozvao da na Javnom servisu bude mnogo više pozitivnih priča o doprinosima predstavnika manjinskih naroda društvu, na svim poljima, od kulture i nauke do sporta.

Redakcija na bosanskom jeziku ne postoji i to pod hitno treba promeniti, istakao je Bačevac te zahtevao da Medijski servis prenosi sve utakmice najboljih ligaških takmičenja. To se pre svega odnosi na prenose svih utakmica fudbalske Superlige.

„Da su prenošene fudbalske utakmice FK Novi Pazar, građani naše zemlje bi bez sumnje videli koliko neregularnosti i nepravde su predstavnici našeg kluba morali da pretrpe. Videli bi i kako viteški, časno i sa ogronim sportskim zalaganjem svaku svoju pobjedu pazarci moraju dvostruka da zasluže“ – naglasio je Bačevac.

On je istako da mu se čini da nikad teže FK Novi Pazar nije izborio opstanak iako po kvalitetu igrača prevazilazi većinu klubova koji se nalaze u vrhu tabele.

Bačevac je naglasio da je ovo pobeda svih nas koji se trudimo da FK Novi Pazar i drugi sportski kolektivi našeg grada nisu samo oaze lokalpatriotizma i multietničnosti nego i fer pleja i zdravog sportskog duha.

„Želim da poručim i mrziteljima FK Novi Pazar i grada Novog Pazara, pre svih onima koji dolaze sa tih prostora, da mi od ovih ciljeva nećemo nikad odustati i da će još dugo, dugo gledati i Fudbalski klub Novi Pazar kao i predstavnike drugih klubova u najelitnijim takmičenjima ove zemlje ali i na internacionalnim takmičenjima“ – istakao je Bačevac.

On je rekao da su se Novi Pazar i Sandžak, etablirali kao rasadnik najuspešnijih sportista, koji brane boje naše zemlje na najvećim svetskim takmičenjima kao što su Amela Terzić, Asmir Kolašinca, Adem Ljaić, Hamad Međedović i mnogi drugih.

„Oni zavređuju pažnju naše javnosti i moraju mnogo češće biti na javnom medijskom servisu zato što su najbolji primer kako se trudom i radom postižu najveći rezultatai i ponosno reprezentuje svoja zemlja“, zaključio je Bačevac.

indeksonline.rs