BEOGRAD – Кompanije u Srbiji treba što pre da privredu kraju imunizaciju zaposlenih, jer samo tako možemo sačuvati ekonomiju i izdržati utakmice koje su pred nama, a čekaju nas nova tržišta i nove borbe, poručio je danas predsednik Privredne komore Srbije Marko Čedež u beogradskoj farmaceutskoj kompaniji Galenika.

On je posetio Galeniku kako bi pružio podršku vakcinaciji zaposlenih protiv korona virusa. Do sada je u toj kompaniji vakcinisano 75 odsto radnika.

“Velika je čast danas biti u kompaniji koja je pokazala ne samo da može da preživi jedan težak period, nego da, sa novim menadžmentom, ponovo postane važan regionalni igrač kada je farmaceutska industrija u pitanju. Imunizacijom velikog broja zaposlenih Galenika pokazuje da je odgovorna kompanija, koja ne samo da brine o ljudima nego brine i o svojoj budućnosti”, ukazao je Čadež.

Izvršni direktor za ljudske resurse u Galenici ;Jelena Parojčić rekla je da je toj kompaniji ;najvažniji prioritet bezbednost i zdravlje zaposlenih, kao i stabilnost u proizvodnji u lancu snabdevanja lekovima i drugim proizvodima.

“Današnja vakcinacija zaposlenih je samo jedna u nizu preventivnih aktivnosti koje je Galenika preduzela u borbi protiv pandemije i omogućavanja bezbednih uslova za poslovanje i proizvodnju”, kazala je ona.

indeksonline.rs/Beta

Prethodni tekstVučić: Prosečna plata 555 evra, postali smo zemlja pobednika
Sledeći tekstSutra promenljivo oblačno, ponegde kiša, i dalje toplo