BEOGRAD – Carinici su 19. maja 2021. godine na prelazu Batrovci, u zajedničkoj akciji sa policijom, u jednom autobusu otkrili specijalno konstruisani prostor namenjen krijumčarenju i u njemu pronašli gotovo 35.000 cigareta marke ”Winston”.

Krijumčareni tovar je otkriven kada je na red za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao autobus bujanovačkih registarskih oznaka, koji je putnike sa APKiM prevozio ka Švajcarskoj.

Na pitanje da li imaju nešto da prijave, vozač je u svoje i u ime putnika odgovorio da sem prtljaga u autobusu nema ničega drugog.

Kako su autobusi ovog prevoznika od ranije evidentirani zbog različitih prekršaja, nije bilo dileme da li i ovaj autobus treba da bude pregledan mobilnim skenerom.

Analiza slike je pokazala da je to bila dobra procena, jer se pokazalo da je nekoliko fabričkih šupljina prepravljano kako bi se one pretvorile u namenski prostor za krijumčarenje, tzv. ”bunkere”.

Skidanjem limenih pregrada sa jednog od njih, carinici su otkrili mnoštvo naslaganih paklica cigareta marke ”Winston” sa akciznim markicama tzv. ”Kosova”.

Zbog elemenata krivične odgovornosti, vozač je zajedno sa zaplenjenim cigaretama i autobusom predat u dalju nadležnost policije i tužilaštva.

indeksonline.rs