NOVI PAZAR – Novi Pazar je posle dugotrajnih stresova zadržao superligaški status, ali ne i trenera s kojim je došao do željenog cilja

Davor Berber je ostavio klub u eliti i na velika vrata ušao na trenersku scenu Srbije. Šest i po meseci proveo je u klubu, kao prvi pomoćnik i kao glavni trener, a o razlozima prekida saradnje, kaže:

– Rastali smo se onako kako to rade prijatelji. Nismo se dogovorili zbog finansijskih razloga, novonastala finansijska situacija je takva da mi je apsolutno shvatljiva. U Novom Pazaru sam dobio šansu i što je još važnije mislim i da sam je iskoristio opravdavši očekivanja. Jedino žalim što iz poznatih razloga nisam bio u prilici da osetim atmosferu koja stiže sa tribina. LJudima koji vode klub želim mnogo veće uspehe i da nikad više ne dođu u situaciju da se ekipa bori za opstanak. Novi Pazar sam poneo u srcu i biću njegov večni navijač.

Poželeo je klubu da već u sledećoj sezoni uđe u sam vrh našeg fudbala.

– Ako je moguće i da zagazi na evropsku scenu! Verujem da će se uskoro znati i kojim pravcem će se kretati moja karijera. Samopouzdanje sam učvrstio, pokazao sam i da umem da se nosim sa najsloženijim situacijama.

Za tri meseca, koliko je vodio ekipu, Berber je zajedno sa igračima u svaku utakmicu ulazio kao da je bila eliminaciona i za to vreme ostvaren je pozitivan bilans: osam pobeda, remi i šest poraza. Dovoljno dobro za sedmi superligaški pohod Novog Pazara.

indeksonline.rs