BEOGRAD – Na auto-putu E-75, od petlje Vrčin do petlje Umčari, od danas do 6. juna izvodiće se radovi na obeležavanju oznaka na putu, saopštilo je Javnopreduzeće “Putevi Srbije”.

U zoni radova, saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom, a za saobraćaj će biti zatvorena vozna saobraćajna traka, u smeru Niš-Beograd, dodaje se u saopštenju.

Na auto-putu E-75, do 2. juna trajaće radovi na rekonstrukciji dilatacionih spojnica, u zoni petlje Sirig, u smeru ka Subotici. U toku izvođenja radova za saobraćaj je zatvorena preticajna saobraćajna traka i deo vozne saobraćakne trake, a saobraćaj se odvija zaustavnom saobraćajnom trakom.

Na putut Stepojevac-Lazarevac (Ibarska magistrala), na levoj traci, u smeru Beograd-Čačak, do 8. juna, od 7 do 17 sati, obavljaće se radovi na kolovoznoj konstrukciji, uz naizmenično propuštanje vozila iz oba smera, uz semaforsku signalizaciju.

Kroz naselje Jarak, do 7. juna, u toku svetlog dela dana, vršiće se radovi na rehabilitaciji puta. Saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, koje je regulisano semaforom ili ručno.

Na putu Karbulovo -Trnjani, do 1. juna u toku je izmena režima saobraćaja zbog radova na popravci kolovoza i kolovozne konstrukcije, uz naizmenično propuštanje vozila.

“Putevi Srbije” takođe saopštavaju da na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 13:35, na prelazu Šid, zadržavanje na izlazu i zemlje za teretna motorna vozila je tri sata.

Na graničnom prelazu Gradina, teretna motorna vozila na izlazu iz zemlje čekaju dva i po sata, na prelazima Batrovci i Horgoš dva sata, a na graničnom prelazu Kelebija jedan sat.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila, dodaje se u saopštenju.

indeksonline.rs