NOVI PAZAR – Fudbalski klub Novi Pazar oglasio se danas još jednim saopštenjem za javnost u kojem se skreće pažnja na slabosti sudijske organizacije Super lige Srbije.

“FK Novi Pazar se bori za opstanak u Super ligi na terenu, a za istinu i pravdu iznošenjem činjenica u javnosti putem medija. Cela fudbalska javnost je mogla da se uveri u novu blamažu u našem prvenstvu, ovoga puta u režiji sudija. Kada se klubovi ne dogovaraju međusobno oko ishoda meča, onda se za to potrude sudije koje direktno svojim odlukama utiču i na rezultate i na stanje na tabeli. Iz razloga korektnosti i kolegijalnosti prema klubovima, nećemo spominjati ni o kojim se utakmicama radi, ni imena sudija koji godinama bacaju ljagu na naš fudbal, ali svi su mogli da vide kako se sudijskim lopovlucima kroji superligaška tabela. Srbija ima odlične fudbalske sudije, ali i one koji se i ne mogu zvati arbitrima, već egzekutorima koji odrađuju posao za njihove nalogodavce. I svi to vide, i svi to znaju godinama unazad, ali se nikada ovako brutalno i degutantno nisu videle slabosti sudijske organizacije kao ove godine” – navodi se u saopštenju.

Iz tabora plavobelih zahtevaju analizu sudijskih odluka prethodnog kola Super lige Srbije, kao i da se iz fudbala uklone oni koji svojom namerom utiču na neregularnost takmičenja.

“Tražimo da se analiziraju sve sudijske odluke prethodnog fudbalskog kola i da se trajno odstrane iz fudbala svi oni koji su napravili kardinalne greške sa namerom da se utiče na krajnji rezultat. Greške jesu sastavni deo fudbalske igre, ali samo su kod nas “greške” postale sastavni deo najneregularnijeg prvenstva u istoriji naseg fudbala” – zaključuje se u saopštenju FK Novi Pazar.

indeksonline.rs