RIM – Italijanske vladajuće partije su se složile da skrate noćni policijski čas širom zemlje, koji će od danas počinjati u 23 umesto u 22 sata, naveli su vladini izvori.

Izvori su nakon sastanka medicinskih savetnika vlade Marija Dragija i predstavnika koalicije rekli da će policijski čas od 7. juna počinjati još sat kasnije, u ponoć, a biti potpuno ukinut 21. juna, prenosi Rojters.

Italija, koja ima drugi po veličini broj žrtava kovid-19 u Evropi nakon Britanije, postepeno popušta ograničenja poslovanja i slobode kretanja, jer svakodnevna smrtnost i slučajevi opadaju, a sve više ljudi se vakciniše.

Ta zemlja je danas prijavila 140 smrtnih slučajeva povezanih sa korona virusom, u odnosu na 93 dan ranije, saopštilo je ministarstvo zdravlja, dok je dnevni broj novih infekcija pao na 3.455, sa 5.753.

Italija je registrovala 124.296 smrtnih slučajeva povezanih sa kovid-19 otkako je došlo do pojave epidemije u februaru prošle godine, po čemu je druga po visini u Evropi nakon Britanije i sedma u svetu. Zemlja je do danas prijavila 4,16 miliona slučajeva.

indeksonline.rs

Prethodni tekstErdogan kritikovao Bajdena zbog prodaje oružja Izraelu
Sledeći tekstFirst Thought vlasnika braće Hadžić prvi na Memorijalu “Hasib Škrijelj” (FOTO)