BEOGRAD – Ministarka sa rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević kazala je danas da “bilo kakva potencijalna sankcija” ne treba gradjanima da bude razlog za odgovorno ponašanje, odnosno poštovanje epidemioloških mera.

Govoreći o kršenju protivpandemijskih mera na utakmici Crvene Zvezde, Kisić Tepavčević je rekla novinarima da Srbija nema policije za svakog gradjanina, navodeći da je takvo kršenje mera nedopustivo.

“Kakva može biti gora sankcija za nekog čoveka osim činjenice da se razboli i prenese na one koje najviše vole, i da ta bolest može da se završi fatalno”, rekla je Kisić Tepavčević novinarima nakon sednice Kriznog štaba.

Ona je kazala da se krajem jeseni i početkom zime očekuju respiratorne infekcije, uključujući i eventualni rast inficiranih korona virusom.

Ministarka je dodala da gradjani Srbije taj period dočekuju sa višim stepenom kolektivnog imuniteta nego prethodne godine, ali da je potrebno vakcinisati se u što većem broju kako bi stepen kolektivnog imuniteta bio još veći.

Kisić Tepavčević je navela da nisu donete odluke o proslavama matura, ali da bi se one mogle očekivati ukoliko se održe u školama i u kontrolisanim uslovima.

indeksonline.rs/Beta

Prethodni tekstMatić: Popuštanje mera još jedan korak ka oporavku ugostiteljsko-turističkog sektora
Sledeći tekstU Novom Pazaru obeležena 22. godišnjica stradanja civila u bombardovanju 1999.