Naslovna srbija Jagodina Kupanje u Akvaparku od 12. juna

Kupanje u Akvaparku od 12. juna

Tanjug

JAGODINA – Akva park u Jagodini kupačima i turistima otvoriće kapije 12. juna, izjavio je danas Tanjugu sportski direktor Jagodinskog sporstkog saveza, u čijem je sastavu, Zoran Gligorijević.

Pripreme i doterivanje traju već 20 dana, i do početka kupanja, biće sve u najboljem redu, dodao je Gligorijević.

“Iako epidemija od virusa korona jenjava, mi ćemo i dalje primenjivati sve mere protiv širenja ove bolesti, kao i prošle godine”, rekao je Gligorijević.

Akva park u Jagodini, sa sedam bazena od kojih je jedan olimpijskih razmera i 800 metara tobogana je centar turističke ponude Jagodine, uz ZOO vrt, Muzej voštanih figura, Izletište “Potok”, Tržni centar “Vivo”, Muzej naivne i marginalne umetnosti i od ove godine izletište “Kočin hrast” na Velikoj Moravi.

Radnici su promenili trsku na senicama, ofarbali drvene ležaljke ispod njih, obnovili tende nad restoranima i betonske tribinu uz bazene, koje služe i za sunčanje, izmenjali polomljene pločice… i temeljito čiste, peru i dezinfikuju objekat.

Akva park u Jagodini je najstariji u Srbiji, otvoren je 2007. godine, i dosada ga je posetilo preko 2,5 milion turista.

Akva park ima pet restorana sa oko 1.500 stolica, restoran brze hrane, kafe poslastičarnice, picerije… Raspolaže sa preko 1.200 ležaljki i suncobrana. U julu i avgustu, u njemu spas od vrućine dnevno potraži i do 10.000 ljudi. Ima i parking prostor za 1.000 automobila koji je besplatan.

Besplatne, za goste, su i sve posete kulturno zavabnim programima na Letnjoj pozornici u “Potoku”, kraj vodopada, na kojima gostuju najeminetniji umetnici Srbije. Besplatne su i brojne priredbe koje se tokom dana i uveče održavaju kraj bazena.

U sezoni Akva park zapošljava 100 do 120 radnika, među kojima je 20 spasilaca sa licencom. Na bazenima svaki dan dužura lekarska ekipa Doma zdravlja, a najveća pažnja se poklanja higijeni, bezbednosti i zdravlju posetilaca, istakao je Gligorijević.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version