NOVI SAD – Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović danas je sa novoimenovanim ambasadorom Turske u Srbiji Hamijem Aksojem razgovarao i o mogućnostima za nove turske investicije u Vojvodini.

Kako je saopštila Pokrajinska vlada, dvojica sagovornika su pričala o proširenju privredne saradnje i o uspostavljanju institucionalne saradnje između severne srpske pokrajine i turskih regija.

Sagovornici su se saglasili da su politički odnosi dveju zemalja na visokom nivou, te da su dosadašnji susreti predsednika Srbije i Turske doprineli realizaciji značajnih, pre svega, infrastrukturnih projekata, dodaje se u saopštenju.

Mirović je naveo kako vidi prostor za veliki napredak u oblastima zdravstva, poljoprivrede – u vidu zajedničkog osvajanja trećih tržišta, kao i u oblasti kulture.

Ambasador Aksoj je istakao da postoji zainteresovanost turskih kompanija za investiranje na teritoriji Vojvodine i najavio da je, radi produbljivanja privredne saradnje, u planu i poseta delegacije Privredne komore Turske Srbiji.

Turska razvojna agencija (TIKA) doniraće i opremu neophodnu za osobe sa posebnim potrebama Gradu Vršcu, zaključeno je na sastanku dvojice zvaničnika, a saopšila je Pokrajinska vlada.

indeksonline.rs