BEOGRAD – Mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije upražnjeno je posle ostavke Slaviše Kokeze, a uskoro bi to moglo da se promeni.

Po saznanjima “Novosti”, na Terazijama se već ozbiljno iskristalisao prvi favorit za upražnjenu predsedničku fotelju u FSS, a reč je o Rasimu Ljajiću, nekadašnjem potpredsedniku Vlade Srbije i ministru u nekoliko saziva.

Ljajić je, navodno, apsolutno spreman da se uhvati ukoštac sa nagomilanim problemima srpskog fudbala, pod uslovom da dobije odrešene ruke u sprovođenju mera koje će očigledno za pojedince i klubove biti prilično nepopularne.

Istovremeno se razmišlja i jednom od najvećih problema ovdašnjeg fudbala, a to je sudijska organizacija. Ideja je da ulogu prvog čoveka Sudijske komisije preuzme proslavljeni srpski arbitar, a sada čovek sa istim zaduženjnjem u FS Kipra Milorad Mažić. Prvi kontakti su uspostavljeni, jedini problem može da predstavlja Mažićev ugovor sa Kipranima, potpisan na dve plus jednu godinu.

Rasim Ljajić je pre nekoliko dana predložen od strane Novog Pazara kao idealno rešenje za prvog čoveka srpskog fudbala i tada je prvi put pomenut kao rešenje za predsednika FSS. Prethodno su kao mogući kandidati pominjani Nemanja Vidić, Vladan Lukić, Mitar Mrkela i Nebojša Leković.

indeksonline.rs