BEOGRAD – Beogradska dnevna štampa u izdanjima za petak, 28. maj, najviše piše o sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa vrhom Srpske pravoslavne crkve (SPC), o Saboru SPC i izborima novih episkopa, kao i o novim navodima nekadašnje glumice Merime Isaković o novim žrtvama glumca Branislava Lečića.

BLIC – List piše o novim navodima nekadašnje glumice Merime Isaković, koja je optužila glumca Branislava Lečića za silovanje, u tekstu “Ima još Lečićevih žrtava”. O izborima u Srpskoj pravoslavnoj crkvi “Na redu izbor trojice episkopa”.

VEČERNJE NOVOSTI – U tekstu “Iz Brisela pritisak na petorku da prizna Kosovo” o izjavama predsednika Srbije Aleksandra Vučića nakon sastanka sa vrhom SPC. O budućoj funkciji predsednika Srpskog patriotskog saveza Aleksandra Šapića nakon ujedinjenja sa Srpskom naprednom strankom u tekstu “Šapić potpredsednik, Stefanović odstupa”.

DANAS – List piše da će SPC izmedju ručkova sa Vučićem i prestolonaslednikom Aleksandrom Karadjordjevićem razmatrati kadrovske promene u tekstu “Cetinje vladici Joakiniju, u Zagreb episkop Jovan?”. Glumica Svetlana Bojković o “odbrani” jezera Reva “Htela sam ljudima da pružim podršku”.

POLITIKA – Intervju sa odlazećim visokim predstavnikom UN u Bosni i Hercegovini Valentinom Inckom “Dejton ne predvidja miran razlaz u BiH”. O sastanku Vučića sa SPC u tekstu “Državni i crkveni vrh Srbije razgovarali o KiM”.

indeksonline.rs/Beta