NOVI PAZAR – Privredna manifestacija “Nedelja popusta” inicirana od strane Turističke organizacije Novog Pazara, koju je podržao Grad Novi Pazar, Udruženje prodavaca na velikoj robnoj pojaci Progres, te Regoinalna razvojna agencija Sandžaka SEDA, dala je očekivane rezultate.

Robnu pijacu danas su obišli gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, njegov zamenik Igor Novović, pomoćnik gradonačelnika Ensar Škrijelj, predstavnici Odeljenja za privredu, direktor SEDE Samir Kačapor i direktor Turističke organizacije Dejan Beloica.

Akcija, koja će biti organizovana svake poslednje nedelje u mesecu, za cilj ima da privuče kupce u Novi Pazar i istovremeno animira lokalno stanovništvo da kupuje na ovdašnjoj pijaci, a organizatori su za naredni period najavili i niz novina.

Zadovoljni su trgovci koji su u velikom broju uzeli učešće u ovoj akciji, ali i kupci kojih je danas bilo iz svih gradova Srbije.

Po povoljnim cenama pazarili su nadaleko poznati pazarski džins, trikotažne proizvode, te obuću.

O današnjoj akciji izvestili su brojni lokalni i nacionalni mediji.

Inače, prodajno mesto na velikoj robnoj pijaci zakupljuje oko 760 prodavaca. Sa prodavcima na ostalim pijacama taj broj premašuje hiljadu.

indeksonline.rs