JERUSALIM – Posle naglog današnjeg porasta broja prekograničnih palestinskih raketnih napada, premijer Izraela Benjamin Netanjahu je najavio ;da će pojačati napade na pojas Gaze gde žive Palestinci.

“Od juče je vojska izvela stotine napada na Hamas i Islamski džihad u Gazi i još više ćemo pojačati naše napade. Na kraju procene situacije odlučeno je da se i jačina i broj udara poveća”, rekao je Netanjahu u video-poruci zapretivši da će “sada Hamas dobiti udarce koje nije očekivao”.

On je to rekao pošto su dve žene poginule u direktnim raketnim pogocima u dve kuće u izraelskom gradu Aškelonu.

“Za svaki dan napada na izraelske gradjane, unazadićemo terorističke organizacije. Nećemo stati dok se zatišje ne vrati”, izjavio je ministar odbrane Izraela Beni Ganc na sastanku s Netanjahuom, vojnim zvaničnicima i predstavnicima lokalnih vlasti.

Ganc je dodao da su bezbednosne snage “nanele i nastaviće da nanose ozbiljnu štetu Hamasu i Islamskom džihadu”.

Izraelska vojska je izvela nove napade na uporišta ekstremiste u pojasu Gaze, uključujući kancelariju visokog komandira Hamasa, punktove, vojni kompleks i skladište oružja.

Raketna uzbuna je u Sderotu i drugim izraelskim pograničnim mestima, a nastavlja se baražna raketna vatra na Aškelon i sukobi koji su počeli u ponedeljak uveče raketiranjem Izraela iz pojasa Gaze.

indeksonline.rs/Beta

Prethodni tekstMuslimanske zemlje osudile Izrael
Sledeći tekstMeč Džošue i Fjurija u avgustu u Saudijskoj Arabiji