BEOGRAD – Iako je oduvek mamila uzdahe domaće javnosti, stil i fizički izgled Sanje Vučić iz grupe Hurricane dosta se promenio iz vremena kada je nastupala kao pevačica grupe Zaa.

Predstavnice Srbije na Pesmi Evrovizije „Hurricane“ opčinile su domaću i svetsku javnost svojim izvođenjem pesme „Loco, loco“ na takmičenju za pesmu Evrovizije, ali i atraktivnim i bombastičnim izgledom.

Međutim, jedna fotografija članice benda Sanje Vučić potpuno je šokirala domaću javnost. U pitanju je fotografija od pre nekoliko godina, pre nego što je postala deo sastava čuvenog tria „Hurricane“, tačnije dok je nastupala sa bendom Zaa.

U širokom duksu i vrećastim pantalonama, Sanja gotovo da ne liči na Sanju sa Evrovizije.

Sanja Vučić srpska je pop, rege, ska, džez, dab i pank-rok pevačica, trenutni vokal ženske pop grupe Hurricane i bivši vokal krosover-rege benda ZAA. Sa svojim bendom ZAA nastupala je na najznačajnijim regionalnim festivalima, poput Nišvila i Egzita. Peva na engleskom i srpskom jeziku, a sa bendom do sada ima objavljen jedan album What about.

Muzički se obrazovala od malena na odsecima solo pevanja, a zanimljivo je da su joj i roditelji pevači. Kao mala od njih je učila stare narodne pesme i sevdalinke. Sanja je pevala u više bendova (džez, rege, etno), a sa horom je nastupala u mnogo zemalja. Muzički se usavršavala sa operskom divom Katarinom Jovanović.

Studira arapski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Pored srpskog jezika, govori i španski, italijanski, engleski i arapski jezik.

Dana 7. marta 2016. godine Radio-televizija Srbije objavila je da će Sanja Vučić predstavljati Srbiju na Pesmi Evrovizije u Stokholmu 2016. godine, sa pesmom Goodbye (Shelter) čiji je kompletan autor Ivana Peters. Pesma je tematski bazirana na problemu nasilja nad ženama. Sanja je nastupila u drugom polufinalu 12. maja i po glasovima žirija i publike plasirala se u veliko finale koje je održano dva dana kasnije.

Sa Hurricane-om i pesmom Loco Loco izabrana je za predstavnicu Srbije na Pesmi Evrovizije 2021. u Roterdamu.

indeksonline.rs/Nova.rs

Prethodni tekstŽarkovo osvajač završnog turnira Međuregionalne kadetske lige KSS
Sledeći tekstRHMZ: Pljuskovi u severnim i centralnim delovima Srbije