NOVI PAZAR – Danas je u Višem sudu u Novom Pazaru održano ročište po žalbi tužilaštva na presudu prema kojoj je N.D. (34) iz Sremske Mitrovice zbog krivičnih dela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti i izazivanje opšte opasnosti, osuđen na tri godine i deset meseci zatvora.

Kako saznajemo, N.D. (34) pre suđenja, u holu zgrade Višeg suda u Novom Pazaru, mobilnim telefonom fotografisao, a potom se i podsmevao policijskim službenicima koji su ga, u avgustu 2020. godine uhapsili sa oko kilogram kokaina, a na suđenju se pojavili u svojstvu svedoka.

Ovaj događaj, inspektori PU Novi Pazar odmah su prijavili nadležnim organima, sumnjajući da im je na taj način ugrožena bezbednost. Policijska patrola je po prijavi odmah stigla u zgradu suda, kako bi inspektori koji su svedočili protiv osumnjičenog N.D. bezbedno dali svoje iskaze.

Nakon suđenja, patrola novopazarske policije otpratila je policijske inspektore do svojih kuća, kako bi se izbegli mogući incidenti.

indeksonline.rs