NOVI PAZAR – Sednica Skupštine grada Novog Pazara nastavljena je danas, a odbornici će razmatrati 33 od ukupno 50 tačaka dnevnog reda.Na dnevnom redu je, izmedju ostalog, završni račun grada za 2019. i odluka o eksternoj reviziji završnog računa za 2020. godinu.

Novi član Gradskog veća biće Pemba Džanković, umesto Enesa Buhića koji je podneo ostavku, jer je ranije imenovan za državnog sekretara u Ministarstvu gradjevine, saobraćaja i infrastrukture.

Odbornici će izabrati članove nekoliko upravnih i nadzornih odbora, kao i gradskih saveta, a neki od njih su Savet za nadzor i kontrolu ostvarivanja prava i sloboda Bošnjaka i Savet za medjunacionalne odnose.

Tokom prvog dana zasedanja lokalnog parlamenta usvojeni su izveštaji o radu javnih gradskih preduzeća za prošlu godinu, godišnji program zaštite, uredjenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za ovu godinu, kao i imenovanje nadležnog organa koji će sprovoditi postupak davanja u zakup tog zemljišta.

Usvojene su i Odluka o izmenama i dopunama plana generalne regulacije za 14 naselja, sporazum o saradnji u oblasti smanjenja rizika od katastrofa i poslova razvoja civilne zaštite gradova i opština u slivu Zapadne Morave, kao i nekoliko izmena lokalnih komunalnih taksi.

indeksonline.rs/Beta

Prethodni tekstGeneralni štrajk Palestinca u Izraelu, Jerusalimu i na Zapadnoj obali
Sledeći tekstAnaliza otpadnih voda pokazala manju upotrebu narkotika