BEOGRAD – Vršilac dužnosti predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Marko Pantelić rekao je da se danas desio pokušaj “svojevrsnog puča” u toj organizaciji.

“Danas u 13,00 u Sportskom centru FSS na delu je pokušaj svojevrsnog puča kako bi se održala nelegitimna sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije. Po Statutu FSS sednicom mogu da predsedavaju samo predsednik, zamenik predsednika ili počasni predsednik FSS, a kako sam sednicu IO FSS kao odgovorno lice zakazao za četvrtak, 27. maja, jasno je da su pojedinci na ovaj način grubo zloupotrebili Statut FSS u nameri da spreče promene koje su neminovne. Ja kao odgovorno lice u sistemu Fudbalskog saveza Srbije neću odustati od borbe da se fudbal i pojedini organi FSS očiste od onih koji su ga zloupotrebili samo za svoje uske interese. Sve što radim činim za bolje sutra srpskog fudbala i pokušaji kao što je ovaj neće me sprečiti da istrajem u borbi za čistiji, pravedniji i bolji fudbal u Srbiji”, naveo je Pantelić u izjavi objavljenoj na sajtu FSS-a.

Pantelić je, dodaje se u saopštenju, doneo rešenje o razrešenju funkcije članova izvršnog odbora FSS-a i imenovanju novih.

Razrešeni su Branko Stojaković, Nenad Bjeković, Marjan Rnić, Dušan Mrakić i Dragan Ilić.

Imenovani su do isteka preostalog mandatnog perioda, odnosno 2023. godine Jovan Teodosić, Jugoslav Jugović, Davor Jevremović i Zoran Lekić.

indeksonline.rs/Beta