NOVI PAZAR – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru, brzom i efikasnom akcijom, uhapsili su M. I. (2002) iz Novog Pazara zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Takođe, policija je uhapsila i M. K. (1983) iz Novog Pazara zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju.

Sumnja da je M. I. juče, oko 12 časova, u centru Novog Pazara ispalio nekoliko hitaca iz pištolja u pravcu M. K. i tom prilikom pogodio četrdesetpetogodišnju prolaznicu koja je zbrinuta u Zdravstvenom centru u Novom Pazaru.

M. K. se sumnjiči da je prethodno upravljajući automobilom „bmv“ udario M. I. koji je vozio bicikl u nameri da ga liši života, a potom počeo da ga juri sa sekirom u ruci.

Policija je pištolj iz koga je M. I, kako se sumnja, pucao, oduzela, a takođe je pronađena i sekira koju je M. K. bacio. Takođe, kod M. K. je pronađen i nož.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru.

indeksonline.rs