BEOGRAD – Grad Beograd prepoznao je značaj preventivnih programa namenjenih građanima i oni su u Savetovalištu za brak i porodicu potpuno besplatni, a prijavljivanje je moguće putem telefona, izjavila je sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

“Novi program koji smo pokrenuli namenjen je adolescentima uzrasta od 15 do 19 godina, koji dolaze sa porodicama koje su upoznate da će im deca biti uključena u program”, navela je Stanisavljević.

Dodala je da se, osim toga, nastavlja sa programom pokrenutim prošle godine čiji je cilj borba protiv nasilja u porodici i osnaživanje žena i koji se, istakla je, pokazao kao veoma uspešan.

“Bilo nam je važno da žene prepoznaju sve oblike nasilja jer ono nije samo fizičko, već i psihičko”, rekla je Stanisavljević za televiziju K1, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Naglasila je da su prijave za program namenjen adolescentima još u toku i da se vrše telefonskim putem ili dolaskom u jedan od 17 centara za socijalni rad.

“Postoji 12 tema koje će se obrađivati kroz rad sa korisnicima, a Centar za socijalni rad je pripremio i prigodne brošure u kojima je prikazan ceo program i način njegovog sprovođenja. Iako se radi o grupnom radu, važno je istaći da su primenjene sve epidemiološke mere i nema razloga za bilo kakvu brigu”, rekla je Stanisavljević.

Istakla je da je očuvanje mentalnog zdravlja izuzetno važno i dodala da se rad sa mladima posebno fokusira na vršnjačko nasilje i prevazilaženje svih situacija u kojima mladi mogu da se nađu tokom sazrevanja.

Program će se održavati svakog utorka od 13.30 sati u Gradskom centru za socijalni rad, dodaje se u saopštenju.

indeksonline.rs/Tanjug