TEL AVIV – U ekspoliziji rakete koja je pogodila stambenu zgradu u Rišon Lacionu u blizini Tel Aviva poginula je jedna žena.

Najmanje troje ljudi, uključujući petogodišnju devojčicu, ranjeno je kada je raketa ispaljena iz Gaze eksplodirala u gradu Holonu južno od Tel Aviva.

Ranjenici su preneti u bolnicu, javili su izraelski mediji.

Palestinske snage iz Pojasa Gaze ispalile su večeras baražnu raketnu vatru u pravcu Tel Aviva.

To se dogodilo samo nekoliko sati pošto je Hamas upozorio Izrael da će ispaliti projektile u pravcu glavnog grada ako se nastavi gađanje objekata u Gazi, objavio je večeras Džerusalem post.

Prema prvim izveštajima, jedna od raketa pogodila je autobus u mestu Holon, južno od Tel Aviva, a četvoro ljudi je povređeno. Zbog raketnog napada na centralni deo Izraela zatvoren je glavni aerodrom Ben Gurion, a avioni se usmeravaju prema Kipru.

Palestinski Hamas saopštio je večeras da je ispalio više od 130 raketa u pravcu Tel Aviva kao odgovor na izraelski vazdušni udar u kojem je srušena stambena zgrada u Gazi.

“Ispunjavamo sada naše obećanje pokretanjem velikog raketnog udara na Tel Aviv i njegova predgrađa, sa 130 reketa, kao odgovor na neprijateljsko gađanje rezidencijalnih kula”, navodi oružano krilo Hamasa u saopštenju.

U Tel Avivu su se aktivirale sirene za vazdušni napad, a začulo se i nekoliko eksplozija, prenosi Rojters.

indeksonline.rs