RIM – Više od pet miliona pilula “Captagona”, jedne vrste droge kao što je amfetamin, zaplenjeno je u pošiljci narova koja je iz Libana bila isporučena Saudijskoj Arabiji, piše list “Manifesto”.

Rijad je odmah naredio zabranu svake vrste uvoza voća i povrća iz Libana, koji 22 odsto svojih poljoprivrednih proizvoda izvozi u zalivske zemlje.

Zabrana je pogodila male poljoprivredne proizvodzače, a intervenisao je i libanski ministar unutrašnjih poslova Mohamed Fahmi koji je izjavio da je policija već utvrdila odakle je pošiljka narova “punjenih drogom”, krenula.

Pozitivna strana celog slučaja je sto su na domaćim libanskim pijacama cene, zbog saudijske blokade, pale za 40 odsto, što je dobro za sve siromašnije stanovnike Libana koji se bori sa velikom inlfacijom.

List podseća da je najveća ikada zaplenjena količina iste droge “Captagon”, koja je veoma poularna među maldim bogatim Saudijcima, bilo prošle godine, a pošiljka, vredna milijardu evra, krenula je iz Italije, te da je sličan “ulov” zabeležen s drugom pošiljkom koja je bila vezana za Slovačku.

Ni jednoj od tih zemalja nije nametnuta zabrana izvoza, i prema pisanju “Manifesta”, koji citira libanske politicare, Saudijska Arabija pokušva da za šverc droge optuži libanski šiitski pokret Hezbolah, koji joj je jedan od glavnih rivala na Bliskom istoku.

indeksonline.rs

Prethodni tekstFK Novi Pazar: Sprovesti radikalne reforme i sprečiti neregularnost takmičenja
Sledeći tekstNastavak skupštine, danas o izboru sudija