MOSKVA – Američki glumac Stiven Sigal (69), dugogodišnji poštovalac ruskog predsednika Vladimira Putina, učlanio se u partiju blisku Kremlju, saopštila je danas stranka Samo Rusija – Patriote – Za istinu.

Sigal, majstor istočnjačkih borilačkih i akter mnogih akcionih filomva, kao i muzičar i aktivista za zaštitu životne sredine, dobio je člansku kartu, a video snimak učlanjenja je objavljen u subotu, preneo je Rojters.

Nova ruska stranka čiji je postao član formirana ranije ove godine, kada su se tri levičarske partije koje podržavaju Putina, spojile u jednu.

Sigal, koji je rusko državljanstvo dobio 2016. godine, predložio je akciju protiv kompanija koje štete okolini.

“Bez mogućnosti da se hapse ljudi, kada ih samo kažnjavamo finansijski, oni će praviti samo još veću zaradu radeći ono što su dosad radili – uništavali sredinu”, rekao je Sigal u svom prvom govoru kao član partije.

Partija, čiji je jedan od lidera poznati pisac Zahar Pilepin, konroliše je grupaciju u državnoj Dumi, a planira da izađe na parlamentarne izbore u septembru.

Sigal je imenovan za specijalnog predstavnika Ministarstva inostranih poslova za pitanja rusko-američkih humanitarnih odnosa.

On je u maju posetio Venecuelu i predao samurajski mač levičarskom predsedniku te južnoameričke zemlje Nikolasu Maduru.

indeksonline.rs/Tanjug

Prethodni tekstUhapšen zbog falsifikovanja PCR testova
Sledeći tekstAtraktiva političarka SPS-a podelila fotku od koje mnogima zastaje dah