NOVI PAZAR – Borba za opstanak dugo nije bila ovako neizvesna, bar kada je u pitanju broj ugroženih klubova.

Linglong Superliga Srbije konačno se privodi kraju, ali ostalo je da se odigraju još tri kola, u kojima će sva pažnja biti usmerena na ekipe koje se bore za opstanak.

Na vrhu je sve rešeno, Zvezda je ponovo osvojila titulu, a Partizan, Čukarički i Vojvodina su izborili plasman u UEFA Ligu konferencija.

U niži rang će se preseliti Mačva, OFK Bačka, Zlatibor i Inđija, a u sledeća tri kola treba da saznamo i imena još dve ekipe koje sledeće sezone nećemo gledati u elitnom rangu takmičenja.

Za sada su ”ispod crte” Rad sa 43 i Novi Pazar sa 42 boda, ali su veoma blizu Javoru sa 45, Radničkom, Voždovcu i Proleteru sa po 44 boda. Čak nisu potpuno sigurni ni Spartak, ni Napredak koji sada imaju po 47 osvojenih bodova.

Ima dovoljno vremena da se dosta toga promeni na tabeli i mnogo je kombinacija još uvek u igri, ali možemo li da procenimo ko od ugroženih ekipa ima najteži raspored u sledeća tri kola?

Može se reći da imaju sreću što niko od njih neće igrati sa neporaženom Zvezdom, ali će Voždovac u pretposlednjem kolu gostovati Partizanu, što mu značajno otežava posao. Takođe, ”Zmajevi” će se u poslednjem kolu sastati sa direktnim konkurentom Javorom, a već za vikend dočekaće zahuktali Napredak koji je u seriji od šest pobeda iz prethodnih šest kola.

Novi Pazar ima bodovni zaostatak za konkurentima, ali će u naredna tri kola dva puta igrati na svom terenu, protiv Mladosti i Napretka, a gostovaće Metalcu u Gornjem Milanovcu.

Rad je u nešto boljoj poziciji zahvaljujući jučerašnjem neočekivanom bodu protiv Crvene zvezde, ali ”Građevinari” će imati jako težak posao, posebno u sledećem kolu, kada gostuju Radničkom u Nišu. Takođe, imaće još jedno gostovanje, u poslednjem kolu protiv Spartaka u Subotici, a u međuvremenu ne bi trebalo da imaju problema na svom terenu sa ”otpisanom” Mačvom. Uz tu očekivanu pobedu trebaće im još koji bod.

Nišlije će posle meča sa Radom gostovati u Užicu protiv Zlatibora, a na kraju će dočekati i OFK Bačku, pa je utisak da su u najpovoljnijem položaju, pogotovo ukoliko u sledećem kolu savladaju ”Građevinare”.

Ugrožen je i Proleter, koji će igrati dve utakmice kod kuće, ali protiv kvalitetnih ekipa Radnika i Vojvodine, a gostovaće u Inđiji, koja je već izgubila šanse za opstanak.

Iako sada deluje da je Javor bezbedniji od većine ”davljenika”, Ivanjičani će imati možda i najteži raspored, jer će gostovati TSC-u i Voždovcu, a dočekaće trećeplasirani tim Čukaričkog.

Svakako će biti veoma zanimljivo, nadajmo se i regularno…

36.KOLO:
NOVI PAZAR – MLADOST
FK VOŽDOVAC – NAPREDAK
ČUKARIČKI – PARTIZAN
TSC – JAVOR MATIS
PROLETER – RADNIK
SPARTAK ŽK – INĐIJA
MAČVA – VOJVODINA
RADNIČKI – RAD
CRVENA ZVEZDA – ZLATIBOR
METALAC – OFK BAČKA

37.KOLO:
METALAC – NOVI PAZAR
OFK BAČKA – CRVENA ZVEZDA
ZLATIBOR – RADNIČKI
RAD – MAČVA
VOJVODINA – SPARTAK ŽK
INĐIJA – PROLETER
RADNIK – TSC
JAVOR MATIS – ČUKARIČKI
PARTIZAN – FK VOŽDOVAC
NAPREDAK – MLADOST

38.KOLO:
NOVI PAZAR – NAPREDAK
MLADOST – PARTIZAN
FK VOŽDOVAC – JAVOR MATIS
ČUKARIČKI – RADNIK
TSC – INĐIJA
PROLETER – VOJVODINA
SPARTAK ŽK – RAD
MAČVA – ZLATIBOR
RADNIČKI – OFK BAČKA
CRVENA ZVEZDA – METALAC

indeksonline.rs/Sportske.net