NOVI PAZAR – Iako je epidemiološka situacija u gradu i dalje nestabilna, vesti su ohrabrujuće, saopšteno je nakon današnje sednice Stručno – opetaivnog tima Štaba za vanredne situacije grada Novog Pazara.

Prema rečima direktora Zavoda za javno zdavlje dr Šefadila Saphića, broj hospitalizovanih zbog pandemije virusa Covid 19 je manji, kao i broj prvih pregleda u kovid ambulantama.

„Ohrabrujuće su vesti vezane i za vakcinaciju. Do danas, prvom dozom je vakcinisano 14 520 ljudi, dok je broj revakcinisanih 11 500. Ako se trend povećanja broja zainteresovanih nastavi i budemo se odgovorno ponašali, poštovali mere, brzo ćemo izaći iz epidemiološke krize“, kazao je dr Spahić, ističući da se građani, objektivno, ne pridržavaju protivepidemijskih mera kako bi trebalo.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac izrazio je zadovoljstvo zbog podatka od oko 200 vakcinisah dnevno i sve većeg odziva građana da se vakcinišu.

„Naši građani imaju mogućnost da se besplatno vakcinišu a da pri tome izaberu vakcinu koju žele. Na taj način obezbeđuju zaštitu sebi i drugima. Apelujem na Novopazarce koji se iz nekog razloga još uvek nisu vakcinisali da to učine“, rekao je gradonačelnik Biševac.

„Zbog dostupnosti vakcine i jednostavih procedura kojima se to pravo ostvaruje, Štab za vanredne situacije doneo je odluku o ukidanju svih vidova finansijske pomoći koju smo pružali sugrađanima obolelim od korone, uključujući i pomoć za obolele iz kategorije socijalno ugroženih, od 10 000 dinara. Apelujem još jednom na građane da se vakcinišu, da se svi vratimo normalnom životu i izađemo iz vanredne situacije“, istakao je gradonačelnik Biševac.

indeksonline.rs