TEL AVIV – Najmanje 72 osobe su poginule u izraelskim napadima, a među njima i 17 dece, otkako su u ponedeljak eskalirali sukobi Izraela i Palestinaca, potvrdili su zvaničnici Ministarstva zdravlja kojim upravlja Hamas.

U isto vreme u Izraelu je ubijeno sedam ljudi, potvrdili su izraelski zdravstveni zvaničnici, prenosi Rojters.

Hamas je i rano jutros lansirao rakete na Tel Aviv prema Jerusalimu, a Izrael je obećao da će nastaviti da gađa islamističke frakcije u Gazi uprkos predviđanju američkog predsednika Džoa Bajdena da bi se njihov sukob uskoro mogao završiti.

Nije bilo neposrednih informacija o žrtvama raketnog napada zbog kojih su se oglasile sirene sve do severnog Nahalala, 100 kilometara od Gaze, zbog kojih je hiljade Izraelaca moralo u skloništa.

Izrael je lansirao rakete na severni grad Gaze jutros. Prema TV kanalu Al-Džazira, vazdušni napadi su izvršeni na četvrt Šeik Radvan, a tela dve osobe pronađena su ispod ruševina srušene kuće.

Razmena raketnih udara između Izraela i palestinskih radikala iz pojasa Gaze usledila je nakon izbijanja nemira u blizini džamije Al-Aksa u jerusalimskom Starom gradu početkom maja.

Sukobe između Palestinaca i izraelske policije pokrenuli su se presudom izraelskog suda o zauzimanju stambenih kuća.

indeksonline.rs