BEOGRAD – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, SBPOK – Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, u saradnji s Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog dužilaštva u Beogradu, uhapsili su N. M. (1987) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio više krivičnih dela falsifikovanje isprava.

Kako je saopšteno iz MUP-a, on se tereti da je od februara 2021. godine, koristeći lažne podatke do kojih je došao iz javno dostupnih podataka u bazi APR-a, napravio i registrovao domen www.ws-rfzo.co.rs, koji je koristio kao bazu za falsifikovane negativne potvrde PCR testova.

Sumnja se i da je N. M. registrovao i domen www.euprava-gov.rs, preko kojeg je napravio mejl za slanje obaveštenja i falsifikovanih PCR testova u PDF formatu poručiocima takvih dokumenata.

Za navedenu uslugu poručioci su osumnjičenom uplaćivali iznos od 4.000 dinara na njegov račun u jednoj banci.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i oduzela jedan računar, mobilni telefon marke „I-phone 12mini“, jedan eksterni HDD, USB i novac u iznosu od 900 evra.

Navedeni domeni su na osnovu Zahteva Posebnog tužilaštva za borbu protiv visokotehnološkog kriminala ugašeni.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

indeksonline.rs

Prethodni tekstPetkovski pobednik 19. međunarodnog Otvorenog bekgemon prvenstva Novog Pazara
Sledeći tekstStiven Sigal se učlanio u rusku političku stranku