NOVI PAZAR – Još jedna grupa od 60 sarajevskih novinara stigla je na vakcinaciju u Novi Pazar. Osim novinara sa Televizije Sarajevo u grupi koja ovog vikenda prima prvu dozu vakcine su i novinari TV Hajat i agencije Fena. Inače, u poslednjih nedelju dana na vakcinalnim punkovima u Novom Pazaru beleži se za 50 odstvo veće interesovanje građana u odnosu na raniji period.

U nedostatku dovoljnog broja vakcina, sarajevski novinari i dalje nisu prioritetna grupa za vakcinaciju u svojoj zemlji. Zahvalni su Gradu Novom Pazaru i Rasimu Ljajiću koji im je omogućio vakcinaciju u Novom Pazaru.

Direktor informativnog programa TV Hajat Senad Omerašević ističe da, osim vakcinacije, koja kao i naziv televizije sa koje dolazi, život znači, i sam dolazak u Novi Pazar ima poseban značaj zbog posebnih veza Bosna – Sandžak. Kažu da će ovo biti novi most intenzivnije saradnje.

Ispred vakcinalnih punktova- redovi. Vakcinacija za kolege iz Sarajeva znači i povratak normalnom životu.

”Drago mi je što smo vakcinisali još 60 sarajevskih novinara. Ovo je način da se odužimo Sarajlijama koji su nam pomogli u najtežim trenucima pandemije. Takođe, mogu reći da sam zadovoljan procesom vakcinacije. U Novom Pazaru prvu dozu vakcine primilo je 13 543 građana, revakcinisano je preko 10 i po hiljada ljudi, a u poslednjih nedelju dana beleži se za 50 odsto veće interesovanje”, izjavio je direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru dr Šefadil Spahić.

indeksonline.rs