NOVI PAZAR – Na inicijativu gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca danas je održana velika ekološka akcija u kojoj je veliki broj mladih ekologa, predstavnika sportskih klubova i nevladinih organizacija čistilo jedno od najlepših ali i najzagađenijih izletišta – popularne Boriće.

Uz pomoć mehanizacije JKP “Gradska čistoća” aktivisti su za par sati prikupili više desetina kesa otpada. Za sve njih obezbedjeno je bilo osvežeje i slatkiši, a u akciji su najviše uživali najmladji učesnici.

Među onima koji su čistili našli su se gardski funkcioneri, predstavnici Odeljenja za zaštitu životne sredine, Kancelarije OEBS-a u Novom Pazaru, sportskih klubova i organizacija civilnog društva koje se bave zaštitom životne sredine.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istakao je značaj ovakvih akcija pre svega za mlade kako bi videli koliko su izletišta zagašena i koliko je bitno da se čuva životna sredina.

“Radićemo još više i bolje kako bismo promenili ovu sliku. Celokupan grad treba da se uključi u akciju sredjivanja kako bismo pokazali da volimo svoj grad”- rekao je Biševac izrazivši zadovoljstvo što zajedno sa mladima radi na uredjenju Borića.

Najavljeno je da će već narednog vikenda biti organizovana nova velika akcija.

indeksonline.rs

Prethodni tekstU Srbiji manje od 300 novozaraženih, preminulo 10 osoba
Sledeći tekstĐoković osvojio titulu na turniru u Beogradu