NOVI PAZAR – Na inicijativu gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca danas je održana velika ekološka akcija u kojoj je veliki broj mladih ekologa, predstavnika sportskih klubova i nevladinih organizacija čistilo jedno od najlepših ali i najzagađenijih izletišta – popularne Boriće.

Uz pomoć mehanizacije JKP “Gradska čistoća” aktivisti su za par sati prikupili više desetina kesa otpada. Za sve njih obezbedjeno je bilo osvežeje i slatkiši, a u akciji su najviše uživali najmladji učesnici.

Među onima koji su čistili našli su se gardski funkcioneri, predstavnici Odeljenja za zaštitu životne sredine, Kancelarije OEBS-a u Novom Pazaru, sportskih klubova i organizacija civilnog društva koje se bave zaštitom životne sredine.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istakao je značaj ovakvih akcija pre svega za mlade kako bi videli koliko su izletišta zagašena i koliko je bitno da se čuva životna sredina.

“Radićemo još više i bolje kako bismo promenili ovu sliku. Celokupan grad treba da se uključi u akciju sredjivanja kako bismo pokazali da volimo svoj grad”- rekao je Biševac izrazivši zadovoljstvo što zajedno sa mladima radi na uredjenju Borića.

Najavljeno je da će već narednog vikenda biti organizovana nova velika akcija.

indeksonline.rs