BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da nije siguran da li će se ponovo kandidovati na predsedničkim izborima, ali da će lično učestvovati u kampanji u kojoj će se boriti da politika koju je SNS vodio ima nastavljače koji će dovesti do rezultata 2025. godine koje su građanima obećali.

“Uopšte se ne femkam i ne foliram, zavisiće od toga ko će i kako da se kandiduje. Ne mislim da sam bogom dan, a ko zna šta će sve kriminalci do tada da preduzimaju i njihovi spoljni pomagači. Ko zna šta će drugi da preduzimaju, jer vidite koliko para ulažu u kampanju mržnje protiv mene”, rekao je Vučić na TV Prva upitan da li će se iduće godine ponovo kandidovati za predsednika.

On je napomenuo i da neće želeti ni da ošteti stranku koju vodi i da će se upravljati istraživanja.

Upitan za sadašnja istraživanja javnog mnjenja kazao je da SNS trenutno ima apsolutnu većinu i da im je “najveći protivnik” ÐB sa 4,5 posto, a da ostali stoje onako kako zaslužuju i kako ih narod vidi.

Na pitanje šta bi radio da je na mestu opozicije, Vučić je rekao da bi išao od sela do sela i grada do grada i borio se za glasove, kao što je to SNS radila kada nije imala nijednu televiziju, nijedan medij, koliko oni sada imaju.

Povodom međustrančkog dijaloga i izbornih uslova kaže da se zahtevi dela opozicije koji je za strano posredovanje svode na četiri ključne stvari, a to je da ime Aleksandra Vučića ne sme da bude na listama, da jedna od tajkunskih televizija dobije nacionalnu frekvenciju, da upravljaju RTS-om, i da ako mogu, kaže, pobede, a da ne dobiju glasove naroda.

“Posao države je da radi u interesu naroda, a ne tajkuna”, ukazao je Vučić povodom zahteva za dodelu nacionalne frekvencije.

Kada su u pitanju stranke koje ne traže podrsku spolja, kaže da imaju racionalne zahteve, da su tražili da imaju uvid u birački spisak i da će im to biti omogućeno, da su tražili dogovor oko biračkih mesta i ravnopravno predstavljanje u kampanji koliko je to moguće.

indeksonline.rs