BEOGRAD – Predsednik države Aleksandar Vučić izjavio je danas da je prosečna plata u martu iznosila “tačno 555 evra”, kao i da je to mnogo više nego u trenutku kad je postao premijer, navodeći da Srbija više nije zemlja gubitnika već pobednika za šta su zaslužni gradjani.

“Imam dobru vest za sve ljude u Srbiji. Prosečna plata u martu iznosila je tačno 555 evra. To je ono što smo čekali. Znali smo da je mart taj referentni mesec, prema preliminarnim podacima”, naveo je Vučić, u video-snimku objavljenom na Instagram nalogu “buducnostsrbijeav”.

Kako je poručio gradjanima, “555 evra u poredjenju sa 330 kada sam postao predsednik Vlade je ogroman napredak Srbije i za to ste zaslužni vi”.

“Pre svega ste zaslužni zbog toga što Srbija više nije zemlja gubitnika nego zemlja pobednika koja može u svemu da se takmiči i pobedjuje one koji su ne decenijama već vekovima bili ispred nas”, rekao je Vučić.

On je istakao da je uveren da zajedno i ujedinjeni mogu da postignu da se plate pre kraja godine dignu na više od 600 evra.

indeksonline.rs/Beta