BEOGRAD – Ministarstvo unutrašnih poslova pokreće veliku akciju vraćanja pozornika u sve gradove u Srbiji, prvo u velike, a potom i u manje, najavio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

“Hoću kao nekad, da imaš pozornika, znaš tačno da je to čika Pera policajac, da možeš da mu se obratiš. On zna tebe, on zna ko kako živi, kako se ponaša”, rekao je Vulin gostujući na televiziji Pink i dodao da želi da policija ponovo bude tu zbog građana, da ona bude naš servis.

“Ja merim uspeh šefa policijske uprave po tome koliko je narko dilera sklonio sa ulica, koliko je džeparoša sklonio sa ulica, koliko je siledzija sklonio sa ulica, koliko je moj grad i svaki drugi grad u ovoj zemlji bezbedan”, naglasio je ministar unutrašnjih poslova.

Prema njegovim rečima, dok je Aleksandar Vučić predsednik Srbije marihuana neće biti legalizovana.

“Ja ne verujem u podelu na lake i teške droge. Ja verujem u stepenice kada je u pitanju droga – počneš sa marihuanom, završiš na igli. To obično tako ide. Uvek ću glasati u parlamentu, ako se budem pitao, protiv legalizacije marihuane”, dodao je ministar.

indeksonline.rs