BEOGRAD – Zdravstvenim radnicima iz kovid sistema danas je uručeno 10.000 vaučera sa popustom od 50 odsto za letove Er Srbije.

Vaučere su predstavnicima zdravstvenih ustanova u kovod sistemu uručili ministar zdravlja Zlatibor Loncar i generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit, koji su prethodno potpisali Ugovor o saradnji između Ministarstva zdravlja i te avio-kompanije.

Ministar Lončar je nakon uručenja vaučera pohvalio i zahvalio Er Srbiji na ovom gestu.

“Mnogima su puna usta kako su naši medicinski radnici veliki junaci i heroji. Obično ostane na tim pohvalama i rečima da su u prilici dali bi im sve, to kratko traje. Ovaj potez Er Srbije je mene lično iznenadio, malo sam bio skeptičan jer mislim da je to ogroman trošak za kompaniju”, rekao je Lončar.

Naveo je da je Er Srbije na ovaj način poručila da su zdravtsveni radnici koji se bore protiv kovida to i zaslužili i da ta kompanija želi da im pomogne i pokaže poštovanje i zahvalnost za sve što su učinili.

“To je nešto konkretno što nije ostalo na rečima”, rekao je Lončar i ponovo izrazio zahvalnost svim medicinskim radnicima koji se bore protiv kovida.

Poručio je da ćemo rezultata požrtvovanosti medicnskih radnika u Srbiji biti svesni za pet do 10 godina, kada se urade analaze rezultata i uporede sa drugim zmeljama.

“Tek onda ćemo biti svesni onoga što ste uradili, tek tada ćete biti ponosni na ono što urađeno”, naglasio je Lončar.

Naveo je da prethodni period nije bio lak za Er Srbiju i celu industriju koja se suočavala sa najvećom krizom, a da je ta kompanija pomogla medicnskim radnicima uprkos teškom periodu.

Direktor Er Srbije Dankan Nejsmit rekao je da velika čcast izraziti zahvalnost zdravstvenim radnicima na predanosti i požrtvovanosti.

“Pandemija je pogodila sve pojedince i kompanije, ali svi smo u tome zajedno. Poslednjih 14 meseci bili su najizazovniji period u istoriji avijacije. Naše aktivnosti su prestale, ali nismo klonuli duhom”, rekao je Nejsmit.

indeksonline.rs