NOVI PAZAR – Danas je održana skupština za izbor predsednika Raško-Kosovsko Metohijskog košarkaškog saveza. Delegati su tu funkciju poverili dosadašnjem predsedniku Saveza i predsedniku košarkaškog kluba Sloga iz Kraljeva Urošu Matiću.

Izbornu skupštinu čine 43 delegata, od kojih je 14 iz sandžačkih klubova, a protivkandidat Matiću bio je Džemil Imamović, sportski direktor OKK Novi Pazar.

Matiću su, nakon javnog glasanja, većinu obezbedili klubovi iz Sandžaka, između ostalih ispred KK Tutin – Izudin Kajević, KK Stari Ras – Uroš i Miroslav Petrović, MKA – Veljko Petrović i KK “Novi Pazar 2012” – Fahrudin Đulović, bivši kapiten OKK Novi Pazar, koga je po ovlašćenju zastupao Tomislav Ilić.

Predstavnici ovih sandžačkih klubova pokazali su visok nivo zavidnosti i umesto da podrže svog kandidata i predsedavanje košarkakog saveza presele u Novi Pazar, podršku su dali predsedniku košarkaškog kluba Sloga iz Kraljeva.

Sportski savez Novi Pazar uputio je juče apsolutnu podršku Imamoviću kao jedinom kandidatu iz Novog Pazara.

“Imamović je na sednici upravnog odbora gradskog Sportskog saveza podržan jednoglasno od svih članova” – saopštio je juče Sportski savez.

Nažalost, sujeta i zavidnost nisu dozvolili da Novi Pazar postane sedište Raško Kosovsko-Metohijskog košarkaškog saveza, što bi u velikoj meri olakašalo rad košarkaških klubova iz Novog Pazara i okolinih opština.

Da li će sportske institucije i sportska udruženja ostatii nemi na ovakve odluke pojedinaca koje nanose direktno štetu pazarskom sportu, ostaje nam da vidimo u narednom periodu.

indeksonline.rs

Prethodni tekstLjajić u Vojvodini u kampanji “Vakcinu primi i ne brini“ (FOTO/VIDEO)
Sledeći tekstOdržan sastanak štaba “ORA Novi Pazar 2021.”