TIRANA – U Kroji je radila laboratorija sa prilagođenim osvetljenjem, cevima i aluminijumom za uzgoj kanabisa, gde su ’zaposleni’ bili članovi porodice. Desetine policijaca za borbu protiv narkotika bilo je angažovano u operaciji nazvanoj „Zora“, uhapsivši 16 osoba, uključujući i dve žene.

Na osnovu podataka prikupljenih iz bespilotnih letelica, aviona i građana koji su nadzirali područje, pregledani su staklenici, magacini, stanovi i šumovite površine na području Niklja, Haljilja i Aramerasa (Niklës, Halil, Arramerras) iz okruga Kroje.

To je za rezultat imalo zaplenu laboratorije za uzgajanje opojnih biljaka koje su se zagrevale lampama, kocki i sadnica kanabisa, 5 vozila i drugih materijalnih dokaza.

Laboratorija za drogu je u vlasništvu Džavita i Dašmira Kulaja (Xhavit i Dashmir Kullaj), stanovnika Haljilja, oca i sina, koji su i uhapšeni.

Ostali pritvorenici su Aslan Deljiu (Asllan Deliu, 27 godina), stanovnik Nikla, Marsel Ljoci (Loci, 20 godina), stanovnik Ljaruške, Eljdi Kacelji (Eldi Kaceli, 18 godina), stanovnik Kruplaka (Kryeplak), Indrit Kulaj (Kullaj, 33 godine), stanovnik Aramerasa, Dašmire Deljiu (Dashamire Deliu, 49 godina), stanovnica Nikla, Musait Vati (Vathi, 16), stanovnik Haljilja, Ferit Kulaj, 34 godine, stanovnik Haljilja; Erljind Aljmeta (Erlind Almeta, 30), stanovnik Haljilja; Fetije Kulaj, 56 godina, stanovnica Haljilja, Refik Deljiu (Deliu, 53 godine), stanovnik Haljilja, Erjon Deljiu, 26 godina, stanovnik Haljilja.

Lisice na ruke stavljene su i gradonačelniku sela Haljilj – Fljamuru Haljiljiju, (61 godina), i dvojici zaposlenih u OSHEE (albanska energetska kompanija. prim. red.) – Ervinu Perlici (32 godine) i Sokolju Kulaju (Sokol Kullaj, 32 godine), stanovnicima Haljilja, za krivično delo „Zloupotreba dužnosti“.

Deo gajenja droge su takođe bili E. L., star 17 godina, stanovnik Ljaruške, koji je pod istragom zajedno sa G.C., starim 70 godina, nastanjen u Haljilju/Kruplaku, (Kryeplak) i H. Ksh., 78-godišnjak, nastanjen u Haljilju/Kruplaku, iz sela Nikl.

Za njima se traga, a u toku je rad na hapšenju još 24 građana za koje se sumnja da su umešani u kriminalne aktivnosti.

indeksonline.rs/KoSSev/Top Channel

Prethodni tekstNataša Bekvalac fotografijama iz teretane dala domaći zadatak
Sledeći tekstItalijan pozirao u miniću i ponovo oduševio hiljade devojaka