BEOGRAD – Narodna skupština radila je punom parom – usvojeno 55 zakona. Pregled i analiza obraćanja poslanika koju su sačinili mediji, između ostalog pokazuju da su poslanici Socijaldemokratske partije Srbije govorili uglavnom o dnevnom redu, svoje vreme nisu trošili na obračun sa političkim protivnicima, te da važe za najpristojniju poslaničku grupu u Narodnoj skupštini.

Prolećno zasedanje republičkog parlamenta počelo je 2. marta i do 27. maja kada je održana poslednja redovna sednica, čini se da se radilo punom parom.

U prilog tome govore zvanični podaci koji ukazuju na to da je samo u martu usvojeno 6 zakona po hitnom postupku, a u aprilu čak 19 zakona u redovnom postupku i jedan po hitnom. Aktivnost u parlamentu kulminirala je u maju kada je usvojeno 28 zakona u redovnom postupku i ponovo samo jedan po hitnom.

Pregled i analiza obraćanja poslanika tokom prolećnog zasedanja koju su objavili mediji pokazuju, između stalog, da su poslanici SDPS-a najpristojnija grupa u Narodnoj skupštini.

Ovo je za Dnevnik prokomentarisao šef te poslaničke grupe Branimir Jovanović. On je iskazao zadovoljstvo što je jedna takva ocena došla iz medija i posebno naglasio da ta poslanička grupa radi predano, proučava zakone i u permanentnom je kontaktu sa građanima.

Dobra priprema od presudnog je značaja, kazala je za Dnevnik narodna poslanica Samira Ćosović.

Narodna skupština sastaje se u dva redovna zasedanja godišnje. Prvo redovno zasedanje počinje prvog radnog dana u martu, a drugo redovno zasedanje počinje prvog radnog dana u oktobru.

indeksonline.rs