BEOGRAD – Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović (LDP) kazao je večeras da je direktor policije Vladimir Rebić “trebao da se ubije” zato što ga je uhapšeni vodja kriminalne grupe Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, “vitlao za uši” u loži na jednoj od utakmica FK Partizan. ; ;

On je, gostujući na TV Pink, ocenio da je Rebić najodgovorniji “za mašine za mlevenje mesa” i za bivšu sekretarku u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijanu Hrkalović, ne pojašnjavajući na šta misli u toj izjavi.

“(U loži je tada bio) i ministar policije… (Belivuka) je tada trebalo ubiti”, kazao je Jovanović.

Rebić je u februaru ove godine demantovao da se na “večitom derbiju”, utakmici izmedju FK Crvena zvezda i FK Partizan, nalazio ;u loži sa Belivukom.

On je u TV gostovanju naveo da ga “posebno brine i boli” to što neko povezuje s vodjom kriminalnog klana i da se time na bezobziran način ugrožava bezbednost “ne samo njega nego i njegove porodice”.

Rebić je tom prilikom rekao da na toj utakmici nije bio u centralnoj loži i da nikada u životu nije sreo Belivuka, niti progovorio sa njim ijednu reč. ;

“Sve što znam o njemu znam iz spisa koje su moji saradnici donosili i jedino na taj način poznajem tu osobu” rekao je tada Rebić.

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, je sa desetinama osumnjičenih uhapšen u februaru po nalogu TUužilaštva za organizovani kriminal, ;zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu, otmicama i drugim najtežim krivičnim delima.

indeksonline.rs/Beta