VAŠINGTON – Kao deo svoje strategije da vakciniše što veći deo svog stanovništva, država Vašington odlučila je da odraslima koji su se vakcinisali protiv korone omogući i dobijanje besplatnog džointa marihuane.

Državni odbor za alkoholna pića i kanabis saopštio je u ponedeljak da je promocija pod nazivom “Džoint za vakcinu” stupila na snagu i da će trajati do 12. jula.

Odbor je rekao da će omogućiti trgovcima marihuane koji učestvuju u ovoj promociji, da svim zainteresovanima daju unapred pripremljeni džoint u njihovim prodavnicama.

Jedini uslov je da su primili jednu ili obe doze vakcine, kao i da imaju 21 godinu ili više.

Kako navode, ova promocija se odnosi samo na džointe marihuane, ali ne i na druge, jestive proizvode.

Do sada je u Vašingtonu 58 odsto ljudi primilo najmanje jednu dozu, a 49 osto stanovništva je potpuno vakcinisano, navode tamnošnji mediji.

Vašington nije jedina država koja nudi promociju kanabisa, a sličnu akciju najavila je i Arizona za sve koji imaju više od 21 godinu i koji su odlučili da se vakcinišu.

Odbor za alkoholna pića i kanabis u Vašingtonu nedavno je stanovnicima omogućio besplatno pivo, vino ili koktel sa dokazima o vakcinaciji. Otkako je američki tempo vakcinacija počeo naglo da opada sredinom aprila, države i gradovi započeli su promocije poput besplatnog piva u Nju Džersiju tombole i lutrije dodeljujući novčane nagrade u iznosu od milion dolara ili više.

indeksonline.rs/mondo.rs