LONDON – Kopenhagen je najboji grad na svetu po kvalitetu života, prema istraživanju britanskog magazina “Monokl”.

To je četvrti put da je glavni grad Danske zadobio to priznanje otkako se 2007. godine počelo sa tim istraživanjem, prenosi agencija Rojters.

Među pet vodećih gradova po kvalitetu života su i Cirih, Helsinki, Stokholm i Tokio, pošto je “Monokl” obnovio rangiranje nakon jednogodišnje pauze u toku pandemije kovida-19.

“Kopenhagen je jedan od onih gradova u kojima postoji realna ambicija da se svima obezbedi bolji kvalitet života”, rekao je glavni urednik “Monokla” Endru Tak.

“Ambicije oko stvaranja čistijeg okruženja su najbolje u klasi i grad ubire plodove višegodišnjih urbanih investicija”, dodaje Tak.

U ovogodišnjem izveštaju je analizirano koji su gradovi iskoristili protekle mesece “da bi se bolje izgradili odbranili svoje ekonomije i kulturne scene; i nastavili sa projektima kako bi se obezbedilo da se transportni radovi i parkovi neguju, ali su takođe radili na promociji građanskog ponosa”, navodi se u istraživanju.

Takođe je veći naglasak stavljen na građansko liderstvo, politike stambenog zbrinjavanja i programe podrške preduzetnicima.

indeksonline.rs

Prethodni tekstOGLASIO SE NOVOPAZARAC KOJI JE RANJEN U BERLINU: Bili su maskirani, nisam im video lica!
Sledeći tekstDanas za osmake ispit iz matematike! RUŽIĆ: Jučerašnje polaganje je dobro prošlo