GRADINA – Carinici su danas na graničnom prelazu Gradina od austrijskih državljana turskog porekla zaplenili neprijavljenih 53,5 hiljada evra od čega je 30.000 bilo sakriveno u brushalteru i ispod pantalona.

Uprava Carina saopštila je da su evre preko dozvoljenog limita pokušali da prokrijumčare majka i sin koji su “folksvagenom amarok” putovali ka svojoj matičnoj zemlji.

Carinskoj kontroli prijavili su lični prtljag i 7.000 evra da bi zatim u ličnoj torbici tridesettrogodišnjeg sina bilo otkriveno 23,5 hiljada evra, a u postavi ranca šezdesetogodišnje majke još 20.000 evra.

“Ličnim pretresom je kod majke u donjem vešu pronađeno još 30.000 evra i to u brushalteru čije su obe korpice bile napunjene sa po 10.000 evra, ali i u neobičnom pojasu napravljenom od unihop čarape koja je bila ispunjena sa 10.000 evra i zakačena za dugme od pantalona”, navodi se u saopštenju.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, dok je ostatak zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

indeksonline.rs

Prethodni tekstU Srbiji dato više od 4,88 miliona doza vakcina
Sledeći tekstVozač kamiona iz Srbije se u Beču bavio estetskim zahvatima