BEOGRAD – Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će u utorak, 8. juna, država isplatiti treću polovinu minimalca za privredu.

Mali podseća da je to jedna od mera u okviru trećeg paketa pomoći i dodao da je prošlog meseca tu pomoć dobilo oko 1,2 miliona radnika, odnosno 250.000 firmi.

“Pored isplate od 3.000 dinara za vakcinisane, ovog meseca biće isplaćena i pomoć za nezaposlene. To je prvi put da država na takav način izlazi u susret onima koji su zbog kovida19 ostali bez posla. Svi oni koji su bili prijavljeni na biro dobiće pomoć od 60 evra”, rekao je Mali za TV Pink.

Mali je podsetio i da je država pre desetak dana završila isplatu za sugrađane na KiM, a koja je podrazumevala isplatu od 100 evra za sve građane, uključujući i decu, kao i 200 evra za nezaposlene.

Uspešno je završena i isplata prvog dela od 30 evra pomoći, kaže Mali i dodaje da je tu pomoć dobilo oko 5,7 miliona građana.

Ministar podseća da će sledeća isplata od 30 evra biti u novembru, dok će u septembru dodatnu pomoć od 50 evra dobiti penzioneri.

“Kao država pokazali smo da svoje obećanje sprovodimo u dan i u dinar, a tako smo radili i sa prvim i sa drugim i sada sa trećim paketom mera”, kaže Mali.

indeksonline.rs