NOVI PAZAR – Upravni odbor fudbalskog kluba Novi Pazar doneo je odluku da Milan Milanović, dosadašnji trener Rada, u narednoj sezoni bude šef stručnog štaba. Na taj način se Milanović posle osam godina vraća na mesto uspeha.

Milanović je u sezoni 2013/14. već predvodio ekipu Novog Pazara ostvarivši tom prilikom sedam pobeda, što je još uvek najbolji superligaški rezultat Novog Pazara u prvom delu sezone.

“Milanović će u našem klubu raditi sa svojim dugogodišnjim saradnicima, Zavišom Pejićem, trenerom golmana i Robertom Pročikijevićem, stručnjakom za kondicioni rad. Do početka priprema biće poznato i ko će preuzeti obaveze vezane za analize utakmica” – saopšteno je iz kluba.

Pored Rada i Novog Pazara, Milan Milanović je u karijeri, između ostalih, vodio i FK Zemun, OFK Beograd, Hajduk iz Kule, niški Radnički i Radnik. Inostranu trenersku karijeru izgradio je u Šerifu, najtrofejnijem moldavskom klubu, pre dve godine vodio je i kazahstanski Irtiš iz Pavlodara.

“Trenutno u dogovoru sa novim trenerom pregovaramo sa nekolicinom igrača za koje smatramo da bi bili adekvatna pojačanja za osmu superligašku sezonu. Očekujemo da će se neki od njih pojaviti već na prozivci zakazanoj za 9. jul” – dodaju iz novopazarskog superligaša.

Upravni odbor FK Novi Pazar obavestio je javnost i verne pristalice kluba da nema razloga za brigu kad je reč o dobijanju licence za naredni šampionat.

“Iako smo imali rok još tri godine za izvršenje obaveza prema poveriocima u sudskom Unapred pripremljenom postupku, sve obaveze izmirićemo do 15. juna i na taj način rešiti sve nedoumice oko dobijanja licence za takmičenje u Super ligi. Tako ćemo postati i jedini klub u zemlji koji neće imati ni jedan jedini dinar duga” – zaključuju iz fudbalskog kluba Novi Pazar.

indeksonline.rs