NOVI PAZAR – Radio Sto plus došao je do informacija da je Novi Pazar “tek u fazi planiranja izgradnje postojenja za preradu otpadnih voda, za razliku od pojedinih okolnih opština.Prema tim informacijama, Novi Pazar je samo odredio lokaciju za koju planira da pripremi potrebne projekte.

Imajući u vidu da u nedavnom odredjivanju opština, medju kojima su Raška, Nova Varoš i Priboj, u kojima će se kreditom Razvojne banke Saveta Evrope graditi takva postojenja, nema Novog Pazara.

Član Gradskog veća Hanefija Brničanin rekao je za Sto plus da je u toku izrada projekta i prikupljanje tehničke dokumentacije za rekonstrukciju postojećih kolektora.

“Imamo idejni projekat od pre 15 godina, ali je u medjuvremenu došlo do promene Zakona o planiranju i izgradnji. Zato taj projekat više nije validan, pa je neophodno uraditi novi”, rekao je Brničanin.

Prema njegovim rečima, postrojenje za preradu otpadnih voda u Novom Pazaru trebalo bi da se finansira iz budućeg kineskog kredita.

“Taj proces u najboljim uslovima traje od tri do pet godina. Kinezi će biti projektanti i izvodjači celog posla”, rekao je on.

Brničanin je dodao da je Novom Pazaru do sada odobreno 40 kilometara kolektorske i 70 kilometara sekundarne kanalizacione mreže.

On očekuje da bi do polovine naredne godine mogla da bude gotova samo projektno tehnička dokumentacija kao i da nije moguće predvideti kada bi mogla da usledi i realizacija tog projekta.

indeksonline.rs/Beta

Prethodni tekstUHAPŠEN LAŽNI POLICAJAC U NOVOM PAZARU! Lupao ljudima na vrata noseći značku oko vrata
Sledeći tekstStefanović: Vojska će na Pešteru pokazati svoju snagu i obučenost