“Ako dugo gledaš u ponor” predstava urađena prema motivima istoimenog romana Enesa Halilovića, u produkciji Regionalnog pozorišta Novi Pazar i Kulturnog centra Novi Pazar, a koju potpisuje Zlatko Paković jedna je od 15 predstava koje će publika imati prilike da gleda tokom Sterijinog pozorja koje je juče otvoreno u Novom Sadu.

Učešće na najvećoj regionalnoj pozorišnoj smotri veliki je uspeh. Regionalno pozorište Novi Pazar stalo je rame uz rame sa najboljima u regionu.

Ovogodišnje Sterijino pozorje, 66. po redu, pod sloganom “Zlu vremenu, uprkos” počelo je besedom trostrukog dobitnika Sterijine nagrade, glumca Svetozara Cvetkovića.

Do 26. juna publika će imati priliku da pogleda 15 predstava po izboru selektora, teatrologa Milivoja Mlađenovića.

U konkurenciji za Sterijine nagrade je 10 predstava, rađenih po domaćem dramskom predlošku, pozorišta iz Sarajeva, Banja Luke, Rijeke, Beograda, Subotice, Novog Pazara, Šapca, Novog Sada, Niša i Gračanice, a učesnici Međunarodne selekcije “Krugovi” i programa “Druga scena” su teatri iz Tuzle, Zagreba, Osijeka, Beograda i Subotice.

Sterijino pozorje ustanovljeno je 1956. godine, u okviru obeležavanja 150-godišnjice rođenja i 100-godišnjice smrti velikog srpskog komediografa Jovana Sterije Popovića, u cilju unapređenja pozorišne umetnosti i stimulisanja razvoja dramske književnosti.

indeksonline.rs

Prethodni tekstKako jaja mogu da pomognu pri mršavljenju?
Sledeći tekstPortugal poveo, pa doživeo “brodolom” od Nemačke