BEOGRAD – Rešenja kombinovanog testa za učenike osnovnih škola, koji je polagan danas, objavljena su na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a kako je saopšteno do sada nema informacija “koje bi mogle ukazivati na ozbiljnija odstupanja od procedura”.

Rešenja kombinovanog testa dostupna su na linku: http://www.mpn.gov.rs/resenja-kombinovanog-testa-2/, dok će preliminarni rezultati završnog ispita na nivou škole biti objavljeni 27. juna, a konačni 2. jula, navedeno je u saopštenju.

Liste želja mogu da se popune preko portala https://mojasrednjaskola.gov.rs/ od 26. juna do 3. jula, a popunjavanje i predaja liste želja u osnovnoj školi, kao i unos u bazu podataka neposredno je 3. i 4. jula, dok će zvanični rezultati raspodele po školama i obrazovnim profilima biti objavljeni 11. jula, navodi se u saopštenju.

Na završni ispit izašli su učenici osmog razreda i oni koji su polagali prijemni ispit za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola, polaznici programa funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih, kao i učenici koji su prethodnih godina završili osmi razred, a do sada nisu polagali završni ispit.

indeksonline.rs/Beta