Ljubitelji likovne umetnosti od sutra će u Galeriji Multimedijalnog centra u Novom Pazaru imati priliku da pogledaju izložbu slika Davuda Turkovića. Otvaranje je zakazano u petak, dakle sutra od 19 i 30.

Izložbu će otvoriti akademski slikar Aldemar Ibrahimović.

„On posjeduje takav likovni temperament koji je sazdan od mira, analitičnosti i znatiželje, pa nam svoju autentičnu likovnu pojavu iznosi smirenim i osmišljenim nanosima boje, bez iluzije dubine, uglavnom toplom gamom boja: pečene sijene, braon boje, svijetlog i tamnog okera, i raznih drugih nijansi koje čine harmoničnu i skladnu cjelinu.“ Ovako akademski slikar Aldemar Ibrahimović opisuje dela mladog autora, čije će slike od sutra u Galeiji Multimedijalnog centra biti dostupne široj likovnoj publici.

Davud Turković rođen je 1995. godine u NovomPazaru. Osnovne akademske studije, smer likovna umetnost, završio je na Departmanu za umetnost Državnog univerziteta u NovomPazaru 2018. godine. Master akademske studije, modul slikarstvo, završio na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Trenutno je druga godina doktorskih akademskih studija na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Priredio je do sada dve samostalne i učesnik je više kolektivnih izložbi. Član je ULUS-a (od2021.), SULU-a (od 2019.) i NULUS-a (od 2013. godine).

indeksonline.rs