NOVI PAZAR – Odbornici SDA Sandžaka u Skupštini Grada Novog Pazara danas su pokrenuli peticiju za otvaranje stomatološke ordinacije za osobe sa invaliditetom.Na gradskom trgu postavljen je štand gde će od danas pa narednih pet dana od 10h do osam uveče, građani moći da daju svoj potpis i podrže ovu inicijativu.

“Mi smo u dva navrata Skupštini grada predlagali ovaj pojekat ali nismo naišli na razumevanje i predlog je odbijen”, kazala je odbornica SDA Sandžaka Dinheta Pulić. Ona je objasnila da se stomatološke intervenicije za osobe sa smetnjama u razvoju rade u Beogradu na Stomatološkom fakultetu. “Ovakav projekat može da se odradi i kod nas ovde i mi ćemo se sigurno i dalje zalagati da se on i sprovede”, dodala je Pulićeva i napomenula da takve mogućnosti postoje i da ne treba puno novca već samo dobra volja i razumevanje.

Ona je rekla da je ova peticija samo još jedan dokaz da odbornici SDA Sandžaka neće odustati od pomenute ideje i pozvala je sve građane, bez obzira na bilo koju različitost, da se uključe u ovu akciju i svojim potpisom daju doprinost da Novi Pazar dobije stomatološku ordinaciju za osobe sa invaliditetom.

Peticija je počela danas i trajaće narednih pet dana. Štand gde građani mogu dati potpisom svoj doprinos u vremenu od 10h do 20h, postavljen je na gradskom šetalištu kod trga Srđana Aleksića.

indeksonline.rs